CITIZENLAB

CITIZENS LAB

CitizenLab blev grundlagt i 2015. Citizen lab giver byer og kommuner en digital borgerinddragelsesplatform til at konsultere deres borgere om lokale emner og inkludere dem i beslutningsprocessen. De mener, at det at styrke borgerne kan hjælpe en kommune med at træffe bedre beslutninger, og dermed forbedre tilliden og styrke demokratiet.

Citizen Lab består af et team på 2 personer i Danmark og 15 personer med base i Bruxelles. Teamet er en blanding af udviklere og borgerinddragelsesseksperter, som alle brænder for borgerinddragelse og innovation.

Uanset om det er gennem en undersøgelse, et borgerbudget eller idéindsamling, tilbyder CitizenLab flere måder at høre borgere på. I forbindelse med et projektet er det let at følge op på udviklingen i projektet og de input, der modtages fra borgere. Ved afslutning af processen kan den enkelte kommune anvende de data der indsamles. De kan være med til at udforme forskellige politikker i kommunen.

Selvom der ikke er nogen gylden regel for succesfuld digital borgerinddragelse, så er der visse retningslinjer, der har vist sig at kunne hjælpe en kommune med at opfylde mål for borgerinddragelsen. De indhøstede erfaringer og praktiske tip og tricks i denne Citizens Lab guide kan blive et vigtigt værktøj, hvis en kommune vil lancerer et digitalt borgerinddragelsesprojekt.

Red. Jørn Bjerre